MONIQUE BREUER

Veel mooie verhalen beginnen met een droom. Een droom om iets te creëren, iets te ontdekken of om een verschil te maken. Niet iedereen bewandelt de weg van droom naar werkelijkheid. Omdat die weg lang is. En vaak vol hobbels zit. En vervelende kruispunten.

Toch ben ik de uitdaging aangegaan om mijn droom na te jagen. MoniqueIk werk als interim marketeer bij verschillende opdrachtengevers. Daarnaast leek het me leuk meer van wijn te weten te komen en ben verschillende wijncursussen gaan volgen. Dat veranderde mijn leven. Want na één cursus volgde de volgende en vervolgens de opleiding tot vinoloog. Ik had het wijnvirus te pakken! Het roer moest om.

Lekker genieten van een goed wijntje wakkerde mijn droom aan om ooit zelf een perfecte wijn te lanceren. In 2011 krabbelde ik op papier: “In 2015 wil ik een Pinot Noir Serendipity gemaakt hebben.”
Als zzp’er werk ik als Marcom professional en doe verschillende interim opdrachten bij bedrijven als ING, Achmea, PwC, VGZ etc. Naast mijn opdrachten werk ik part-time als wijnmaakster om mijn eigen wijn te maken van Pinot Noir druiven. Februari en december blok ik om naar Zuid Afrika te gaan en probeer dan 8 maanden van het jaar een interim opdracht te doen.  Het is erg leuk om na een corporate opdracht in het vliegtuig te stappen en weer mijn laarzen aandoe om de weken erna een kelderrat te zijn. Het houdt me in balans. De Pinot Noir is niet zomaar een druif. Maar de uitdaging om van een moeiDia1lijke druif een ultieme mooie en elegante wijn te maken past precies in mijn straatje.

Alle beren op de weg hebben me nooit ergens van weerhouden.
Mijn motto: Let it go and let it flow, was het startsein voor een prachtige wijnreis die uiteindelijk na vier jaar eindigde in de realisatie van de droomwijn: Pinot Noir Serendipity.

En de volgende droom staat ook al klaar:
Zes Pinot Noirs maken in zes landen is mijn volgende uitdaging. Hoe? Geen idee. Maar ik ben maar gewoon om elk jaar twee oogsten te doen en in landen waar ik graag mijn volgende Pinot Noir wil maken. Vorig jaar in Bourgogne geoogst en dit jaar ga ik naar de Ahr om te oogsten. Het is een twintig jaren plan en als alles gelukt is? Dan een Champagne van 100% Pinot Noir om te vieren.

De Serendipity staat voor het aangaan van het avontuur en voor geloven in je droom. Als je ervoor kiest om je passie te volgen, rolt het pad dat je moet gaan zich voor je uit. Zonder krampachtig zoeken, vind je de weg en word je omgeven door de onzichtbare Serendipity flow. De flow die je energie en kracht geeft om met een open mind te doen wat je echt graag wilt. Dat is wat ik dan ook graag naar anderen uitdraag. Dromen, Durven Doen (bron. Ben Tichelaar)

Monique